Hvordan gør du med trolderuterne

Hvordan gør du med Trolderuterne

Hvordan gør du med Trolderuterne.

For at se en oversigt, tryk på mor Tildebritt.    

Overalt i naturen er der spændende ting i den verden vi kender, og der er historier fra den usynlige verden, vores fantasi har skabt.
Har du lyst til at opleve det i naturen og måske løse nogle opgaver, når du er der, har du muligheden med Trolderuterne.
På din mobiltelefon kan du øverst på siden klikke på feltet MENU.
Derhjemme på computeren står der TROLDERUTERNE i feltet øverst på siden.

Klik på TROLDERUTERNE. Bagefter skal du klikke på RUTEPUNKTERNE. Her kan du se på kortet, om der er et sted, du har lyst til at tage hen.
Husk at tage din mobiltelefon med. Det skal være en smartphone eller lignende.
Det ved hjælp af den du kan få alle historierne. Du skal scanne QRkoden, firkanten med streger og prikker, der er på stolpen, der, hvor du parkerer. Derfor skal du have et lille program, der kan scanne koden på din mobiltelefon. De fleste har det i forvejen. Ellers skal du på en gratis i din Play butik på telefonen finde en QRkodescanner.


Hvor er QRkoden?
QRkoden kan godt være et sted i nærheden af P-pladsen på et synligt sted. Du skal måske lige se dig lidt omkring. Nogle steder er den på en pæl, andre steder på en væltet træstamme.
Når du har scannet koden, så kommer du til en trolderute sider der hører til det sted, hvor du står.
Du behøver ikke QRkoden.
Du kan også på Google finde www.trolderuterne.dk og på Trolderuternes hjemmeside under RUTEPUNKTERNE finde det sted, hvor du er.


Hvorfor kommer det hele ikke med det samme?
Alle oplysninger kommer via dit mobilnet. Nogle at trolderute-stederne er der ikke ret god mobildækning, så derfor kan det tage tid at downloade siden. Vær derfor tålmodig i nogle minutter. Se dig omkring og finde troldefodsporet. Begynd at gå i den retning tæerne peger. Men husk at du skal ikke slukke for din mobiltelefon. Den er i færd med at downloade fortællingerne. - Først kommer teksterne og bagefter kommer de indtalte troldehistorier. Du kan lade telefonen ligge i lommen, mend du leder efter næste fodspor.


Troldefamilien
På hjemmesiden får du mange oplysninger om det sted du er.
Her kan du møde en troldefamilie på 9 medlemmer. De kan fortælle dig om stedet. Men de er forskellige og har ikke samme interesser. Vil du vide noget om dyrene på dette sted. Så klik på troldedrengen OKS. - Eller vil du vide noget om jord og sten - så klik på Troldefar Tombert. –
Du kan klikke på TROLDENE, hvis du vil vide, hvad de forskellige trolde fortæller om.
Eller du kan klikke på EMNERNE, hvis du vil vide, hvad du kan få noget at vide om.


Hvad sker der på Trolderuterne.
Naturen opleves bedst ude ved punktet med trolderuten. Det kan være en ide at forberede dig hjemmefra og måske også høre troldenes historier. Men du kan ikke hjemmefra lege eller løse opgaverne, der er på ruten.
Du er nødt til at finde troldenes fodspor.
Det første fodspor er tæt ved QRkoden og tæerne vender i den retning du skal gå.
Så skal du gå indtil du finder det næste fodspor. Her skal du løse de opgaver der er. Og gå videre til næste fodspor. Du skal have øjnene åbne. Det er ikke altid let at vide, hvor sporet er. Men du skal altid gå i den retning, tæerne vender.
Nogen steder er der sidestier. Så skal du finde den vej sporet og tæerne viser.

Hvor er der trolderuter?
Du kan se under RUTEPUNKTERNE, hvor der er trolderuter. Og der kommer fler og fler. – Ruternes opgaver og fortællinger ænder sig ind imellem. Så det er også spændende næste gang, du kommer.

Tilbage til START, så du kan komme videre, tryk her:

 

.

 

Bette Jenses Hyw

Bette Jenses Hyw. På et af de smukkeste steder på Fur, omtrent midt på øen, ligger der en lille samling gravhøje. Sti...

Læs mere

Ørslevkloster

Ørslevklosters sidste nonne: Du kan downloade appen trolderuterne fra Appstore eller Google Play og høre den spændend...

Læs mere

Dommerby Hede

Dommerby hede Denne tur kan du tage som en rundtur med start på Jegstrupvej lige før Skive Vandværk. Om Danmarks Oldt...

Læs mere

Skive Anlæg ved gangbroen

Skive Anlæg ved Muserum Krydsfeltet. Labyrinter. Skives dejlige parkområde Skive anlæg ligger nordvest for Ski...

Læs mere

Musikstue i Troldhulen.

 Troldefamilien har forskellige interesser, men de elsker at synge! Alle troldene har en sange - UNDTAGEN GNAV - han er...

Læs mere

Lund By

  Om Lund by, trolderuten ved Forsamlingshuset: Mellem Ørslevkloster og Virksund ved Hjarbæk fjord, ligger den l...

Læs mere
Trolderuterne er støttet af Det Europæiske fælleskab og ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter via LAG Skives Aktionsgruppe. Desuden af Friluftsrådet, Skive kommunes Kulturudvalg, Skive Kommunes landsbyudvalg, Kongenshus Mindepark, Mønsted Kalkgruber, Daugbjerg Kalkgruber og Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter.
Hvordan gør du med trolderuterne

Tilmeld Nyhedsbrevet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og få nyheder omkring de
mange oplevelser leveret
direkte til din email.

Kontaktoplysninger

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter
Kirsten Borger
Østerbro 7
7800 Skive

Tlf: 51 18 24 87

kontakt
kontakt
Dynamic-it leverandør af webshop